نوشته شده توسط : بارکزهی

 

 
محرم در فرهنگ اسلامي يک تاريخ زنده، يک انقلاب خونين، يک مظلوميت آشکار و يک مجموعه‌ي از حماسه هاي بي نظير است. محرم ماه خداست. ماه که خون خدا بر زمين ريخت و بهترين بندگان خدا در دست بدترين موجودات زميني به شهادت رسيد. ماه محرم فصل شکفتن لاله هاي مقاومت خونين اسلام است.همان گونه که سرآغاز زوال حاکميت هاي فاسد نيز است.
محرم اولین ماه از تقویم اسلامی است. مسلمانان به جای مراسم شادی، سال جدید را با پوشیدن لباس سیاه که حاکی از غم و اندوه است آغاز می کنند و در مراسم  عزاداری  که در آن فداکاری امام حسین و یارانش یادآوری می شود، شرکت می کنند..این ماه یکی از چهار ماه حرام است که در آن جنگ حرام است.از آنجاییکه تقویم اسلامی قمری است، محرم در مقایسه با تقویم میلادی سال به سال  درحرکت است0
محرم ماه شناخته شده ای است چون در این ماه جنگ و خونریزی حرام است. واژه محرم از کلمه “حرام” گرفته شده است که به معنای ممنوع می باشد .بعد از ماه رمضان ، محرم از مقدس ترین ماه هاست .محرم ماهی است که امام حسین نوه پیامبر اسلام حضرت محمد به همراه خانواده و دوستانش در سال شصت و یک هجری در کربلا ، بیرحمانه به  شهادت رسیدند
محرم تاريخ است اما نه تاريخ عادي و روز مره زندگي، کار، فعاليت، مصرف و معامله، محرم تاريخ يک تحول عميق و يک انقلاب تاريخ ساز است. تاريخ شروع اصلاحات در نظام اجتماعي منحرف شده. و تعليمات فراموش شده اسلام است. يعني تاريخ يک انقلاب مكتبي برعليه فرهنگ منحرف و نظام سياسي فاسدي است که به نام خلافت اسلامي بر اريکه قدرت اسلام تکيه زده بود. اين تاريخ نه متعلق به گذشته که شروع يک نهضت تاريخ ساز است. محرم فصل شروع حماسه هاي عاشورايي است. حماسه هاي که هر ماه را محرم، هر سرزمين را کربلا و هر روز را عاشورا مي کند.
محرم تاريخي است که قطبندي جديدي را در جامعه اسلامي ارائه مي کند: 1. حسينيان سينه چاک اسلام و سنت محمدي(ص) و آماده هاي هميشه جانفشاني و شهادت. 2. قساوت دلان دنيا طلب، دين فروشاني که فقط براي حفظ قدرت حيواني و بدست آوردن جيفه دنيايي خويش به جنگ پاک ترين انسان ها رفت و جگر گوشه هاي پيامبرشان را بي رحمانه سر بريدند. گروه سوم نظاره گران صحنه مبارزه حق و باطل اند، کساني که براي حفظ دنياي مادي و جان هاي بي ارزش خود از هرگونه رشادت طلبي در راه خدا و دين خدا به گوشه تنگ دنياي فاني خزيده و دين خود را با مصلحت هاي زود گذر دنياي معاوضه کردند. يعني گوشه نشينان نظاره گر ظلم هاي يزيديان فاسد و تنهايي هاي باعظمت فرزندان پيامبر(ص) بودند.
محرم ماه شروع انقلاب ها است. انقلاب ديني و اجتماعي، انقلابي که براي رجعت به اصالت هاي اصيل دين محمدي(ص) برپا شد. انقلاب در باورهاي غلط مردم نسبت به خلافت حاکمان فاسد، بوزينه باز، و شراب خواران هوس باز برمسند قدرت غاصبانه. محرم فصل انقلاب هاي سرخ حسيني است. فصل رويش آلاله هاي خونين دشت هاي هميشه کربلاي جهان. انقلاب عاشورا ترميدور ندارد. زيرا در يک چرخش تاريخي خودش، بستر رويش انقلاب هاي هميشه خونين ديگر است. رهبري انقلاب محرم با حسين (ع)جگر گوشه پامبر(ص) است. هرچند يک مجموعه اي از تمام اصناف جامعه در آن حماسه آفريدند؛ پيرمردان (زهير ابن قين و حبيب ابن مظاهر) جوانان( علي اکبر) نوجوانان(قاسم ابن حسن) ميانسالان(عباس ابن علي (ع)) و حتي خردسالترين عضو جامعه محمدي( علي اصغر شش ماهه) انقلابيون فداکار و پيروان رهبر انقلاب در کربلا بودند. دراين انقلاب نقش زنان بسيار برجسته و سرنوشت ساز است. زيرا که زنان رسالت پيامبري اين نقلاب را بردوش دارند. زنان آخرين سنگر هاي دشمن را در مرکز حاکميت ظلم فرومي ريزند.(زينب بنت علي(ع) ) آري بالاخره انقلاب محرم الهامبخش تمام انقلاب هاي عدالت خواهي و اصلاح طلبان دين محمدي(ص) است.
 
محرم تنها انقلابي است که از تمام جوانب پيروز شد. زيرا که جنايت کاران کربلا فراموش شده تاريخ شده اند اما شهداي عاشورا زندگان هميشه الهامبخش تاريخ اند. همان گونه که بيرق سرخ انقلاب کربلا تا ابديت تاريخ، برفراز بلنداي تاريخ بشريت همواره جلوه گرا است. (بيرق سرخ کربلا بر فراز قبر حسين(ع).
 
ماه محرم در هر سال مراسم پيروزي انقلاب کربلا است. يادآوري هاي پيروزي انقلاب محرم درقالب برنامه ساده و خاص خودش( ياد آوري حماسه ها و گريه برشهيدان) زينت بخش هر سال و ماه ماست.
اين ياد آوري هاي سالانه، الهام گيري مداوم ما از انقلاب کربلا است. همان گونه که احياء کننده هميشگي سنت انقلابي اسلام اصيل نيز به حساب مي آيد.
محرم فصل مظلوميت ها و ناله هاي بي مانند بشريت است. مظلوميت هاي کساني که فرزندان و جگر گوشه هاي پيامبر(ص) بودند اما توسط امت دنيا پرست و مدعيان دروغين مسلماني به شهادت رسيدند. ابعاد مظلوميت انقلابيون عاشورا عمق بي نظير دارد. در مرام ومسلک کدام دين و ملت، زن ها و اطفال بي گناه از آشاميدن آب محروم مي‌شود؟ در منطق کيست که يک طفل شش ماهه بجاي آب، گلويش با گلوله دريده مي‌شود؟ بعد از شهادت بر بدن هاي مردان اسب تاخته مي‌شود. و از دفن اجساد شهدا ممانعت به عمل مي آيد. آيا مظلوميت بيش از اين را در تاريخ مي توان سراغ گرفت؟ آنهم توسط جنايت کاراني که به نام خلافت اسلامي دست به جنايت زدند. حاکمان فاسدي که بر مسند خلافت پيامبر(ص) تکيه زدند ولي فرزندان پيامبر(ص) خود را قطعه قطعه کردند. و انواع توهين ها و بي‌حرمتي ها را بر آل رسول الله (ص) روا داشتند.
محرم فصل خلق حماسه ها است. حماسه هاي بي نظير از فداکاري ها و رشادت ها، حماسه عاشورا بي نظير است زيرا در هيچ مبارزه اي فرزند خرد سال به مبارزه دشمن نمي آيد. هيچ سربازي نمي تواند مدعي باشد که مرگ در نظر او از عسل شيرين تر است( قاسم ابن حسن) هيچ انقلابي نمي توان يافت که سربازان رهبر بگويد: اي کاش هزاران جان داشتيم تا در راه تو فدا مي کرديم. کدام انقلاب و مبارزه را مي توان يافت که سربازانش بسوي مرگ با رجزخواني و شادماني بروند در حالي که يقين دارند از اين مبارزه جان سالم بدر نمي برند؟ کدام مبارزه تاريخي را مي توان يادآور شد که زنان قهرمان آن بگويند ما در کربلا به جز خوبي و زيبايي نديديم و در برابر کاخ هاي پر ابهت حاکم فاسد بگويد: تو بيچاره شدي و ما سر بلند هستيم؟.
آري محرم ماه يک انقلاب الهي و يک مظلوميت محمدي(ص) و حماسه هاي علوي و يک تاريخ بي نظير مبارزه حق وباطل است.
نتيجه اين که: پس محرم و عاشورا به ما احتياج ندارد. ما و همه بشريت به عاشورا و تاريخ محرم و گريه هاي کربلا محتاج ترايم. زيرا که ما محتاج حماسه هاي حسيني و ياد آور تاريخ کربلا و گريه کنان مظلوميت بي چاره خويش ايم.
بي چارگي ما در دوري از فرهنگ عاشورايي است. فرهنگي که تمام هويت يک مسلمان آزاده است. فرهنگ عاشورايي نياز مداوم زمانه ماست. ما انسان هاي مسلمان اکنون سخت فقيرشده ايم. سخت بي چاره ايم. زيرا ما خود از فرهنگ اصيل خويش گريزان ايم، يک روز به فرهنگ هاي شرق و روز ديگر به فرآورده هاي منحط غرب رو مي‌نماييم در حالي که ما خود داراي سرمايه هاي غني فرهنگي هستيم اما خود را گم کرده و فرهنگ اصيل انساني خويش را فراموش کرده ايم .
  بر اين مصيبت بايد گريست آنهم به اين دليل که عمق مصيبت ما خود باختگي و خود فراموشي واقعي ماست.
 درک عميق عاشورا و امام حسين و فرهنگ عاشورايي ممکن نيست مگر اين که بدانيم که : حسين کسيت؟ چه اهدافي داشت؟ چرا و چگونه به کربلا آمد؟ و در روز عاشورا چه گذشت؟ و ...؟ برماست که به اين سئوال ها تامل کنيم و پاسخي بيابيم. انشاء الله.
واقعه خونبار عاشورا در هرات اثبات کرد که دست اندرکاران پشت پرده سال گذشته اعتقادي به عاشورا و فرزند پيامبر ندارند زيرا از هر وسيله اي براي اهداف سياسي خودشان استفاده مي کنند حتي عاشورا و مصيبت فرزند پيامبر اسلام که تمام مسلمين بدان احترام دارند و مردم مسلمان افغانستان نيز در طول تاريخ به آن احترام دارند.
 البته اين امر جادثه اي بود که گذشت و لازم است که درسي براي آينده هاي ما باشد. و دولت محترم نيز در اين ارتباط هوشياري و صداقت خويش را مد نظر قرار دهد که گروه هاي فاشيست قومي و سياسي از احساسات ديني و مذهبي مردم سوء استفاده نکنند. و از اين طريق کشور را به سوي بحران سوق ندهند.
امسال نيز لازم بود که مراسم عاشورا به صورت آرام و منطقي برگزار شود. اين مراسم مي تواند درمسجد ها و تکيه خانه ها در شب ها و روز هاي محرم برگزار شود. مهم آن است که در روز عاشورا نيز همانند سالهاي قبل بايد آرام و معقول برگزار شود. و اين مراسم مي تواند به صورت راهپيمايي و سينه زني در سرک ها و سطح شهر برگزار شود. البته نيروهاي امنيتي و نظامي دولت موظف است که در تمام شهرها امنيت عزاداران فرزند پيامبر را حفظ کنند. و مانع بروز حوادث در بين عزاداران شود.
جای بسی خوشحالی است که امسال مراسم مذکور با شور و اشتیاق وصف ناپذیری در سراسر کشور و تمامی شهر های کابل، غزنی؛ مزارشریف قندهار و هرات برگزار شد. البته شهر هرات شور واشتیاق سال گذشته را نداشت. و از این جهت امری قابل تامل بود. شاید بدان دلیل بود که غائله سال گذشته تکرار نشود. که از این جهت ممکن است امری قابل توجه باشد اما فراموش نباید کرد که ماهیت عاشورا امری حماسی و شکننده ی ظلم و ستم و دور از هرگونه مسامحه است و باید در مقابل توطئه گران و فتنه انگیزان کوتاه نیاید. اما بهر حال جای بسی خوشحالی بود که در فضای آرام برگزار شده و فرصتی برای منافقان دین و مذهب افغانستان داده نشد و این کار بس نیک و شایسته ای بود که با تدبیر حکومت و نیروهای امنیتی و استقامت والی محترم انجام شد. تمامی این فعالیت ها نشانگر روح حسینی و عاشورای مردم افغانستان و مسئولان حکومتی و خصوصا والی محترم ولایت هرات است که امیدوارم در این راه که اقامه عزای فرزند پیامر اسلام است موفق باشند.
تا شايد که تمامي ما از طرف پيامبر و امام حسين مورد توجه قرار بگيريم و مورد لطف خداوند قرار بگيريم که همه ما از عزاداران فرزند پيامبر اسلام باشيم انشاء الله.
 
 
در پايان به تمامي مسلماناني که در عزاي فرزند پيامبر شرکت مي کنند درود مي فرستيم و از خداوند براي آنها توفيق خواستاريم. سلام بر پيامبر بزرگ اسلام و تمامي پيشوايان راستين اسلام . و سلام بر تمامي مسلمانان غيور و پيرو پيامبر اسلام
 


:: موضوعات مرتبط: محرم در فرهنگ اسلامي يک تاريخ زنده , ,
:: بازدید از این مطلب : 633
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 آبان 1391 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد